Reiki när Livet Vänder

0

En höstdag 2010 när jag precis hade gjort en distansbehandling i min lokal i Norrköping hörde jag en klar och tydlig röst i mitt huvud. ”Han kommer inte att finnas kvar så länge till”.

Jag hade ingen aning om vem det gällde och rannsakade min bekantskapskrets för att se om det fanns någon som var sjuk eller på väg att gå över. Jag hittade ingen och min tanke föll inte på min dåvarande sambo som var i sina bästa år.

Meningen föll i glömska och livet fortsatte, fast ändå annorlunda. Min sambo envisades med att vi skulle åka till Malmö för att hälsa på sonen som precis köpt ett hus. Efter mycket protester från min sida så åkte vi innan jul. Väl där ville min sambo inte ligga i källaren och en del andra saker som var lite ovanliga inträffade men man tänkte inte mer på saken. Vi kom hem och vi trodde att sambon hade fått nån virus i magen men det var värre än så, för på två dagar hade livet vänt fullständigt och han befann sig på sjukhus och läkaren konstaterade att han var hjärndöd. Så fort kan saker ändras. Fastän hjärndöd och i respirator så gav jag Reiki och jag kände att hans fysiska kropp drog till sig energi.

Läkaren berättade att man planerade att ta bort respiratorn följande dag och erbjöd oss att komma och ta farväl innan. Men, som han sa, ni behöver inte vara med för det kan kanske se otäckt ut när respiratorn tas bort. Hans söner svarade då att de inte ville vara med men jag ville ge Reiki så jag sa: Jag ska vara med och då ändrade sig den äldste sonen och ville också vara med och då ändrade sig förstås också den yngre sonen så vi var med alla tre, jag gav Reiki och det blev en alldeles magisk stund när hjärtat sakta slutade att slå. Vilken tacksamhet de sedan visade mig för att jag hade hjälpt dem att närvara när deras pappa gick över. Så viktigt att alla vågar vara med och ge Reiki eller annat helande i dessa stunder. Men så lätt också att avstå när läkaren avråder.

Det var verkligen en ny vända i livet. På vägen hem insåg jag att jag kunde vara hemlös på sekunden eftersom vi bara var sambo och inget var skrivet. Innan vi var tillbaka i Norrköping hade emellertid sönerna försäkrat mig om att jag kunde bo kvar så länge jag ville vilket förstås kändes väldigt skönt.
När allt var över, begravning mm och alla hade återvänt till sitt så får man sitta och fundera över sitt liv och vad man vill göra med det. Det tog ju ett bra tag  men sakta växte insikten att livet ändå skulle vara rikare med en ny partner. Eftersom jag jobbar med helande krävde ju denna insikt en hel del jobb. Min första fråga till mig själv var: vet jag egentligen vad kärlek är? Ifall jag önskar mig kärlek, måste jag ju veta vad det är. Som uppväxt mer eller mindre utan föräldrar så var det ju ingen referens som jag kunde använda mig av.
Vi föds som perfekta och inuti mig finns säkert denna vetskap och därför behöver jag ta fram det först och främst. Då använder jag mig förstås av ljusbad.

Steg två var förstås att ta reda på om jag var värd kärlek och även där använde jag mig av ljusbad.

Efter dessa processer var det ju bara att vänta och se vad universum hade i beredskap. När jag anmälde mig till Mötesplatsen så insåg jag att jag måste öva i att träffa andra, bara fika och kanske äta en middag ihop men jag visste också att när den person kom som skulle bli min partner så skulle jag veta det direkt.
En solig dag så ser jag plötsligt en bild av en man med en sheltie, (samma ras som min hund), på dataskärmen. Där visas de som är online. Utan att ta reda på profilen eller var personen bodde sände jag iväg en fråga om det var en sheltie och fick såklart svar att det var det. Vi började skriva till varandra och först efter ett tag insåg jag att han bodde i en stad 27 mil bort, en stad som jag inte hade varit medveten om alls innan.

Dagen innan vi skulle träffas så fick jag en angelic reikibehandling av en kompis. Plötsligt sa hon att min avlidne sambo var där och han hade en ros i sin hand. Ros var verkligen inte hans kännetecken så jag blev förvånad. Nästa dag, väntade jag med spänning på min date och då kom  min nuvarande man på sitt första besök, med en ros i sin hand. Sen visade det sig också att han växt upp på en gård med samma namn som min avlidne sambo. Jag är säker på att han hjälpte till med detta från andra sidan av graven. Nu är vi gifta och han är lika intresserad som jag av mitt arbete så vi samarbetar med att sprida ljus, reiki och helande.
Distansbehandlingar kan bokas på info@reikicentrum.se eller via telefon 0701 30 44 24. Läs mer på www.reikicentrum.se

Dela.

Om skribenten

Mitt mycket stora intresse för helande kanske kan härledas till min morfars far Nils Albin Nilsson och hans företrädare som var ledslitare/naturläkare i Norra Norrlands inland på den gård där jag också växte upp. Dr Nilsson som han kallades lärde sig av sin morbror Brattli-Jonke, Jonas Liedgren 1836-1913,en mycket anlitad naturdoktor som t om besöktes av långväga sjuklingar även ur de högre klasserna, som det står om honom. Hans son Brattlid-Oll Olof Johansson verkade här 1803-64 och hans far som också grundade Brattliden förvärvade sina kunskaper om helande när han var soldat under namnet Johan Olofsson Kruskopp (1776-1865). Healing The Light Body School Ett professionellt träningsprogram som ges av The Four Winds Society, Healing the Light Body School är en två år lång resa i ljushelande och energimedicin Programmet lär ut mästerlighet i helandekonsten, skapar ett rum för personligt helande och verkar för hög etik och integritet i våra helande praktiker. Redskapen som studenterna lär sig i Healing the Light Body School bringar balans till kroppen, till själen, och till jorden. Namnet på bloggen - visdomskällan - hänvisar till den oändliga källa av visdom som vi kan ösa ur, universums oändliga källa

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke