Ljusbad – illumination

0

Den metod som Alberto Villoldo lärde ut på Healing of the light body school kallas ljusbad. När jag först läste om den kände jag direkt att en del av hemligheten med helande är att vi inte får tag i den prägling som orsakar problemet i fråga. Mest på grund av bristande uthållighet. När problemet inte visar sig längre tänker vi att det är borta men präglingen är kvar, vid nästa tillfälle när du känner dig försvagad så aktiveras denna prägling igen. Präglingen sitter i ljusenergifältet.

Detta är en shamansk healingmetod där vi använder särskilda healingstenar, en Meza, som man skapar under utbildningen. Dessa stenar utbildas till att vara hjälpmedel vid behandlingen.
När klienten kommer behöver man tillsammans hitta denna prägling via samtal. Att lära sig spåra det är en konst i sig och man kan spåra präglingar på olika sätt. Jag använder min erfarenhet och uppmärksamhet för att notera själva orsaken till problemet.
När problemet är lokaliserat arbetar man via ett chakra. Med pendel tar man fram det lägsta chakrat som är påverkat. Det är ingången till problemet.  Chakrat öppnas och man lägger stenen där. Klienten ligger på en brits och jag sitter vid huvudet och håller på två punkter som hjälper till att komma i kontakt med problemet i kroppen.  Det är sedan klienten som andas på särskilt sätt medan man tänker på problemet som gör att kroppen börjar bearbeta känslan/problemet som man jobbar med. Det finns sedan två andra punkter som man aktiverar för att tala om för kroppen att släppa och ibland går man även upp och rengör chakrat för hand för att hjälpa till.  Detta tar ca 45 min och efter den tiden kan man känna energiflödet komma igång. Man tar bort stenen som hjälpt till att dra ut den tunga energin och ger chakrat ljus, därav namnet.

Processen är emellertid inte klar nu utan kroppen kommer att jobba med detta i ca 4-5 dagar mer intensivt och det är då man behöver tillåta kroppen att göra sitt jobb. ‘Det betyder kanske att inte springa maraton just den dagen, i så fall skulle kroppen skicka alla sina resurser till musklerna och behandlingen faller i skymundan. Eller om jag går på krogen och tar några drinkar så måste ju kroppen skynda sig att jobba extra med att ta hand om detta.
Ett helande är som att hoppa från en trampolin. Dessa fyra-fem dagar är nerhoppet och det kanske inte känns så helt underbart hela tiden eftersom det som har blockerat kroppens signaler måste rensas bort. En känsla av värdelöshet t ex resulterar i att du känner av den när den försvinner bort. Om man är medveten om hur allt går till kan man i stället känna sig glad över att kroppen samarbetar och låta den sköta sitt, iaktta i stället för att gå in i och försöka komma undan känslan. Efter ”nerhoppet” så vet ju alla att man kommer mycket högre än om man inte hoppat alls.
Jag liknar detta vid att det inre såret ska rengöras, det kan göra lite ont, men görs det inte så läker det inte. Läker det inte hindrar det livsenergi och hindrar det livsenergi så påverkas livskvaliteten.
I mitt fall t ex kände jag en stor hopplöshet.  Hopplöshet är som att simma runt runt och du hittar inga utgångar. Efter att jag hade gjort behandling på min hopplöshet insåg jag att det fanns möjligheter men jag såg inte dessa förrän jag rensat bort känslan.

Likadant är det med alla program som vi har.  Jag hade deltagit i en kurs om näringslära och där fått lära mig allt om alla vitaminer och mineraler och insåg då att jag måste ha en stor mängd sådana för att bli frisk.  Eftersom inga pengar fanns till sådant fick jag sätta mig ner och fundera, kan det vara sant? Skulle det vara så att kroppens självläkande system inte fungerar om den inte får den mängd vitaminer och mineraler som avsågs? Rent logiskt insåg jag att det kanske inte var sant. För att få visshet tog jag detta program och gjorde en behandling på det och efter det insåg jag med all tydlighet att det var ett program.  Det fanns inget som helst måste-samband som jag hade trott, tvärtom, om kroppen inte är redo och själv har sagt till så kan det skapa större obalanser. Ja, vi kommer att behöva vissa saker under vårt helande, det är sant, men inte i den mängd vi tror och det verkligt viktiga i det sammanhanget är att vi lyssnar på kroppen och DEN talar om det för oss, genom att göra oss sugna på ett viss livsmedel, eller på annat sätt göra oss uppmärksamma på vad den vill ha.
Vi har en massa sådana snarlika program som vi har blivit ”lärda” under åren och alltid säger jag: fråga dig själv, kan det vara sant? Ibland måste jag ända ner till det undermedvetna och hämta kunskapen ifall det är sant eller inte.  Jag kommer aldrig att bli frisk, sant? Eller inte? En sådan fråga måste utmanas via kroppen för att vi ska få svar, det logiska kan man inte lita på.  Det här kommer aldrig att gå, sant? Eller inte?
Har du något program som du vill undersöka, går det också bra på distans.  Kontakta mig info@reikicentrum.se /Liliann

Dela.

Om skribenten

Mitt mycket stora intresse för helande kanske kan härledas till min morfars far Nils Albin Nilsson och hans företrädare som var ledslitare/naturläkare i Norra Norrlands inland på den gård där jag också växte upp. Dr Nilsson som han kallades lärde sig av sin morbror Brattli-Jonke, Jonas Liedgren 1836-1913,en mycket anlitad naturdoktor som t om besöktes av långväga sjuklingar även ur de högre klasserna, som det står om honom. Hans son Brattlid-Oll Olof Johansson verkade här 1803-64 och hans far som också grundade Brattliden förvärvade sina kunskaper om helande när han var soldat under namnet Johan Olofsson Kruskopp (1776-1865). Healing The Light Body School Ett professionellt träningsprogram som ges av The Four Winds Society, Healing the Light Body School är en två år lång resa i ljushelande och energimedicin Programmet lär ut mästerlighet i helandekonsten, skapar ett rum för personligt helande och verkar för hög etik och integritet i våra helande praktiker. Redskapen som studenterna lär sig i Healing the Light Body School bringar balans till kroppen, till själen, och till jorden. Namnet på bloggen - visdomskällan - hänvisar till den oändliga källa av visdom som vi kan ösa ur, universums oändliga källa

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke