Kunskapens röst kallar

0

Fastän jag undersökt Reiki och fått den enorma fördelen att ge väldigt många Reiki genom mitt fackliga arbete kände jag att det fanns nivåer av helande som jag ännu inte hade kommit i kontakt med. Reikiförbundet höll på att bildas och jag engagerade mig i det arbetet för att det var roligt. På väg hem från en sådan sammankomst på en tågstation mitt  i ingenstans, kände jag plötsligt för att be om ytterligare kunskap. Så jag vände mig uppåt och sa: Om jag nu ska bli en helare, gör mig då till en sådan.

Kort därefter ramlade hela min värld ihop.  Jag kastades ner i en djup grop med inga instruktioner om hur man skulle ta sig upp, inga stegar, man ser ingenting, inget ljus någonstans. I denna värld handlade detta om att mitt halvtidsjobb försvann, min lokal försvann, min hälsa sammaledes som även innefattade vitala organ som kunde göra min resa i denna inkarnation väldigt kort. Man kan säga att jag plötsligt befann mig på en plats som jag aldrig hade kunnat föreställa mig.

När allt hade tagits ifrån mig i allt detta mörker, utan energi och utan egentligen någon klar ide hur jag skulle ta mig ur detta fanns bara en tanke i mitt huvud. Om jag nu har ett självläkande system i kroppen vad har hänt? Vad är det som blockerar just nu? Hur ska jag gå vidare. Jag sätter mig ner på golvet och tänker, jag gör ingenting förrän jag vet vad jag ska göra.

Alla specialister gav inte mycket hopp men som jag skrev tidigare blev jag först inte sjukskriven heller vilket gjorde att jag började tänka i ”friskbanor” i stället för sjukbanor. Ja då kanske det är meningen att jag ska bli frisk, men jag ska bli det på mitt egna sätt.  Genom att ta kontakt med och stödja mitt självläkande system. Detta var inte enkelt för specialisten var inte alls inne på min linje utan varje besök bestod mest i att pränta in hur omöjligt detta var att bli frisk ifrån. När jag sa att jag tänkte annorlunda tittade han nedlåtande på mig och sa: Men du måste förstå att så kommer det inte att bli.

Detta resulterade förstås i att våra vägar skildes så småningom och jag fick ta ansvar för ett eventuellt misslyckade själv. Men universum vägledde mig. En stark dröm kom där jag befann mig stående överst på en trappa, framför mig en man, det var inte viktigt vem det var men jag kände att jag skulle knuffa ner denne nerför trappan. Det gick inte. Nej, jag klarar inte detta tänkte jag. Men så kom jag på att man kan få oanade krafter om man tar i från tårna. Jag gjorde så i drömmen och då gick det. Direkt jag vaknade visste jag att det handlade om sjukdomen, jag skulle vinna men det skulle ”kosta” energi ändå från tårna.

Men jag behövde mer verktyg och när jag satt där på golvet och väntade på ett tecken så började en liten tanke spira i mitt huvud. Jag kan ändå inte göra någonting, så jag kan lika gärna gå till datorn och kolla på en utbildning Healing of the Light body school av Alberto Villoldo. Jag hade varit intresserad tidigare men den var alltid utomlands och”för dyr” ett argument som egot alltid använder för att slippa förändras. (På den tiden hade jag jobb och bra med pengar.)
Eftersom jag ändå inget kunde göra kunde jag lika gärna beställa lite material att roa mig med.

En solig dag kom posten med detta material och jag öppnade och läste till min förvåning att det skulle börja en kurs i Stockholm, överkomligt alltså, 15 februari. Priset var emellertid ännu mer oöverkomligt nu eftersom jag inte hade någon inkomst och inga pengar heller, inte ens till hyran eller knappt till mat.

Men just då, i detta ögonblick ringer anordnaren för projektet att starta Reikiförbundet och sa att jag skulle få pengar för att jag deltagit, men de fick bara användas till utbildning. Pris 8000 kr. Samma summa som denna utbildning. Det var inte enkelt ändå att bestämma sig eftersom jag befann mig på minus 30 på energiskalan (0- +10) och min finansiella situation i övrigt var så katastrofal. Men universum pekade med hela handen och jag kunde ändå inte göra någonting annat så därför åkte jag.
Hemma igen med tre healingstenar. Ett verktyg att göra ljusbad. Vi fick inte lära oss att göra på oss själva på utbildningen men då jag satt där kände jag. Om jag ska vänta på att någon kommer förbi och ska hjälpa mig med detta så får jag vänta förgäves. Jag får göra dessa ljusbad på mig själv. Och ta reda på vad det är som blockerar mitt självläkande system och just nu hela min tillvaro.

Så började min långa väg tillbaka, min riktiga läroperiod om vad helande egentligen är. Hur fungerar det i kroppen. Vad är det egentligen vi gör och vem gör vad. Hur lång tid tar allt. En fantastisk period men även en väldigt utmanande och omtumlande tid där det inte finns mycket tid för annat än sitt egna helande. Jag insåg ganska snabbt att en sådan här process kommer att kräva all min passion och mycket uppoffringar och inget, då menar jag inget, får stå i min väg när det gäller min hälsa. Så länge det finns minsta lilla sjukdomsvinst eller något som känns viktigare, en bil, ett hus eller något annat materiellt kommer jag inte att lyckas.
Varje gång jag tyckte det var tungt och tog tid frågade jag mig: Är jag nu på en plats där jag vill vara, mår jag nu precis som jag vill må och är mitt liv fullt av livskvalitet. Om svaret är nej, då får jag fortsätta.
Är du intresserad av att veta mer om helande, reiki eller ljusbad och vill påbörja ditt helande, kontakta mig Liliann info@reikicentrum.se.
Dessa ljusbad går även utmärkt att göra på distans.

 

Dela.

Om skribenten

Mitt mycket stora intresse för helande kanske kan härledas till min morfars far Nils Albin Nilsson och hans företrädare som var ledslitare/naturläkare i Norra Norrlands inland på den gård där jag också växte upp. Dr Nilsson som han kallades lärde sig av sin morbror Brattli-Jonke, Jonas Liedgren 1836-1913,en mycket anlitad naturdoktor som t om besöktes av långväga sjuklingar även ur de högre klasserna, som det står om honom. Hans son Brattlid-Oll Olof Johansson verkade här 1803-64 och hans far som också grundade Brattliden förvärvade sina kunskaper om helande när han var soldat under namnet Johan Olofsson Kruskopp (1776-1865). Healing The Light Body School Ett professionellt träningsprogram som ges av The Four Winds Society, Healing the Light Body School är en två år lång resa i ljushelande och energimedicin Programmet lär ut mästerlighet i helandekonsten, skapar ett rum för personligt helande och verkar för hög etik och integritet i våra helande praktiker. Redskapen som studenterna lär sig i Healing the Light Body School bringar balans till kroppen, till själen, och till jorden. Namnet på bloggen - visdomskällan - hänvisar till den oändliga källa av visdom som vi kan ösa ur, universums oändliga källa

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke