Din hundraprocentiga potential

1

Alla föds vi med 100 procent potential. Men livet är tufft och ibland blir vi slagna till marken och kanske till och med uträknade på tio.  Då behöver vi ett verktyg för att ta oss upp igen och åter få kontakt med vår fulla potential.
Reiki är ett verktyg och ett kraftfullt sådant som man kan använda i alla situationer.  Usui Reiki som jag lärde mig först och verkligen praktiserade både utan och innan lärde mig tre saker, tålamod – envishet och tålamod igen. Inget sker över en dag. Det är ju detta som kallas helande. Quick fix är en tablett och det är ok om jag behöver det, men ett helande är så mycket större. Vi kanske ser toppen på isberget när vi tycker något har blivit bra men ser inte så oändligt många processer som måste inträffa under vattenytan. Min bedömning är att vi aldrig kommer att förstå det stora i helandeprocessen och därför har vi svårt att värdera det. Kroppen är fantastiskt och strävar efter helande varje dag om vi väljer att lyssna.
Min son som drabbades av reumatism blev ju inte bra på en dag. Med tålamod, envishet och en aldrig sviktande tro på att nåt händer om man ger reiki  gjorde i alla fall att han inte miste sin fulla potential.
När synen också drabbades och till slut försvann stod han vid ett vägskäl, på ena skylten står det livet, den andra skylten pekar egentligen ingenstans.

Här är han nu, ett stort vägskäl där de allra flesta skulle bli uträknade ganska snart. Han bor i Stockholm i ett hus för synskadade och har sin sjukersättning  men kan inte fortsätta med sitt halvtidsjobb. Då ringer han. Mamma, nu vet jag vad jag ska göra, ok svarar jag, vadå. Jag ska ”läsa” på universitet. Det låter ju jättebra instämde jag. Det är ett litet krux med att universitetet ligger i Australien svarar han.
Han valde livet och efter mycket pappersarbete så följde pappa med och lärde honom hitta till skolan och hem och till affären på 14 dagar. Sedan såg han sig själv stå där, helt själv, när pappa åkte tillbaka till Sverige.  Sunshine coast vem skulle inte vilja studera där?
Nu har han varit där i 2,5 år och trivs jättebra, men jag ser ju hur många som har alla sinnen i behåll ndå inte väljer LIVET. Jag frågade honom om det och han sa: ja antingen kan jag låta min blindhet styra mig eller också kan jag styra själv.
Detta är stort, att mitt i utslagning hitta sin potential och skapa sig ett liv på andra sidan jorden. Helt själv. Bland 10 000 seende studenter. Nyligen åkte han till Kina själv och jag frågade men hur ska du hitta till incheckningsdisken på Brisbanes flygplats? Ja, sa han, inte vet jag, men detta är Australien. Det uttrycket säger allt där är man en person, även om man inte ser. På SJ här i Sverige när han var hemma förra julen så lyckades en annan passagerare hjälpa honom till sin plats. Den var upptagen. Av en väska!! Vid uppmaning av passageraren att flytta på väskan svarade kvinnan, men jag har ingenstans att ha den. Så passageraren får ta hennes väska och söka en plats för den så att sonen kan få sitta på sin förbokade plats. Detta är skillnaden.

Nu är ju Reiki så fantastiskt så man kan skicka också även om det är till andra sidan jorden. Så avstånd är ju inga problem. Med Reiki så är man alltid nära även om halva jorden skiljer en åt. Nu har vi själva varit där och hälsat på. Det var en underbar plats med underbart varma människor och med sin synskada så gör han gott för alla andra på universitetet med att skapa projekt, mentorskap, stödja och hjälpa hela tiden, göra en insats för mindre lyckligt lottade med psykiska besvär där man går och träffas en gång i veckan. Listan kan göras lång. Han blir på så sätt ett föredöme för alla både friska och sjuka.

Att få tag i sin fulla potential är således verkligen viktigt för alla. Men samtidigt så väldigt svårt eftersom vi stoppas på vägen av vår fantastiska trygghet som vi byggt upp i Sverige. Är man sjukskriven och vill ta egna initiativ då äventyras sjukdomsbilden!! Är man arbetslös och vill studera för att sluta vara arbetslös så krävs det väldigt mycket att driva igenom det. Alltså blir man kvar i fällan, trygghetsfällan, och vår fulla potential kommer aldrig fram.
När jag själv blev väldigt sjuk som jag berättar om senare, blev jag inte sjukskriven för på den tiden skulle man aldrig sjukskriva. På väg hem från läkaren tänkte jag. Nja men då kanske det är meningen att jag ska bli frisk. Sedan har jag förstått att det var den bästa gåvan han kunde ha gett mig. Jag undvek med nöd och näppe trygghetsfällan eftersom jag då för att ha kvar min sjukpenning måste ”vara sjuk” men nu kunde jag satsa all min potential på att bli frisk, vilken lycka.

Vill du börja ta tag i din potential och lära dig Reiki, kontakta mig info@reikicentrum.se.

Dela.

Om skribenten

Mitt mycket stora intresse för helande kanske kan härledas till min morfars far Nils Albin Nilsson och hans företrädare som var ledslitare/naturläkare i Norra Norrlands inland på den gård där jag också växte upp. Dr Nilsson som han kallades lärde sig av sin morbror Brattli-Jonke, Jonas Liedgren 1836-1913,en mycket anlitad naturdoktor som t om besöktes av långväga sjuklingar även ur de högre klasserna, som det står om honom. Hans son Brattlid-Oll Olof Johansson verkade här 1803-64 och hans far som också grundade Brattliden förvärvade sina kunskaper om helande när han var soldat under namnet Johan Olofsson Kruskopp (1776-1865). Healing The Light Body School Ett professionellt träningsprogram som ges av The Four Winds Society, Healing the Light Body School är en två år lång resa i ljushelande och energimedicin Programmet lär ut mästerlighet i helandekonsten, skapar ett rum för personligt helande och verkar för hög etik och integritet i våra helande praktiker. Redskapen som studenterna lär sig i Healing the Light Body School bringar balans till kroppen, till själen, och till jorden. Namnet på bloggen - visdomskällan - hänvisar till den oändliga källa av visdom som vi kan ösa ur, universums oändliga källa

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

1 kommentar

Lämna en tanke