Hemligheten med Reiki

0

Hemligheten med Reiki som många missar är att det faktiskt är så oändligt användbart, det tar aldrig slut, finns alltid tillgängligt, man kan ge sig själv varje dag  och med distansreiki i bagaget så öppnas en helt ny värld upp.
Många lär sig men lägger den sedan i byrålådan. Där gömmer sig en juvel som jag skulle vilja berätta mer om.
Jag lärde mig reiki 1996. Jag hade ingen aning om vad det var när jag gick till kursen men det kändes bra i alla fall. Efter kursen var jag helt salig av ovan nämnda orsaker, enkelt, kraftfullt, tillgängligt osv.
Jag började använda det från dag 1. Under min karriär har jag träffat många som fnyst föraktfullt åt Reiki eftersom man lär sig det på en helg. Men det är väl helt underbart. Sen kan du använda det på dig själv varje dag resten av ditt liv. Kan det bli bättre. Hur många lämnar inte in sin bil på service varje år, betalar dyra pengar för det, gör om det nästa år fast man kan byta den när som helst. Bilar är man väldigt aktsam om. Den fysiska kroppen – den kan du inte byta, ändå är vi dåliga på att serva den. Att ge sig själv Reiki varje dag är att ge service till din fysiska kropp.  Man kan inte allt efter en helg, men är man beredd att lära sig så lär man sig varje dag nåt nytt.

Många känner sig förvirrade av olika reikistilar men ändå bryr vi oss inte om att det finns oändligt många mobiltelefoner, där blir vi inte förvirrade. Det är ok att det finns olika sorter och så borde det vara med Reikistilar också.

Känn efter vad du attraheras av så är det rätt för dig. Vi bryr oss inte om grannen håller fast vid sin iphone 4 eller om han skaffar en med fler knappar och funktioner. I reikikretsar orsakar alla nyheter stridigheter. Detta är synd. Ingen tvingas lära sig något nytt om man inte vill det är därför vi har en fri vilja här på jorden.
Usui Reiki var den grundläggande stilen som jag lärde mig.
Sen gick jag vidare till Karuna Reiki, lärde mig om det. 2009 kom jag i kontakt med Angelic Reiki och åkte till England för att bli lärare och ta den stilen till Sverige.
Nu finns också Holy Fire, en fantastisk reikienergi från Wiliam Rand med många fler knappar och funktioner även  till djur. Plus ett antal andra reikistilar som jag inte har satt mig in i.
Min förmåga att använda Reiki väcktes samtidigt som mitt yngsta barn insjuknade i reumatism. Där fick jag verkligen användning av det hela tiden. Jag gav Reiki före operationer, efter operationer, gav mediciner Reiki, gav honom Reiki när allt kändes hopplöst för honom.
Att lära sig Reiki är som att installera en GPS i dig själv. Den tar ut den bästa riktningen för dig hela tiden. Det som du behöver kunna kommer i din väg, böcker du behöver läsa dyker plötsligt upp framför dig, du känner vilken mat du ska äta förutsatt att du lyssnar förstås.
Att ha ett sjukt barn är ingen dans på rosor varken för mor eller son. Vi har redan vardagen inrutad på 24 timmar med allt vi ska göra sedan lägger universum till jobb med lika många timmar som du också måste klara.

Efter ett antal år kom jag fram till den berömda ”väggen” och funderade på att sjukskriva mig. Min GPS gick igång. Varför ska jag nu göra det tänkte jag sedan, ingenting förändras situationen kommer att kvarstå, den kan jag inte sjukskriva mig från. Jag måste välja en annan väg. Ett sätt att låta min kropp och mitt sinne fullständigt vila en vecka per år så jag att klarar de andra 51 veckorna. En Ridresa, det var vad jag skulle göra en vecka varje år. Under en ridresa är man ute varje dag, ridning kräver koncentration vilket gör att man inte kan sitta och tänka på prover, operationer, mediciner o dyl. Man får också frisk luft och kontakt med djur förstås. Tillsammans med några kompisar började jag mitt rehabiliteringsprogram och det fungerade bra efter det.
Vill du också lära dig Reiki, eller ta fram det ur byrålådan för att lära dig vilken juvel det är, eller är du nyfiken på Angelic Reiki eller Holy Fire ta kontakt med mig info@reikicentrum.se. Har man Usui Reiki minst grad 2 kan man uppdatera sig till Holy Fire på två dagar. Eller är du nyfiken på Angelic Reiki, där du arbetar hand i hand med änglarna så finns en kurs 7-9 april. Kurser kan även hållas på just din ort om ni är några stycken. Kolla hemsidan www.reikicentrum.se
Jag berättar mer om de olika skillnaderna i min nästa blogg
Liliann

Dela.

Om skribenten

Mitt mycket stora intresse för helande kanske kan härledas till min morfars far Nils Albin Nilsson och hans företrädare som var ledslitare/naturläkare i Norra Norrlands inland på den gård där jag också växte upp. Dr Nilsson som han kallades lärde sig av sin morbror Brattli-Jonke, Jonas Liedgren 1836-1913,en mycket anlitad naturdoktor som t om besöktes av långväga sjuklingar även ur de högre klasserna, som det står om honom. Hans son Brattlid-Oll Olof Johansson verkade här 1803-64 och hans far som också grundade Brattliden förvärvade sina kunskaper om helande när han var soldat under namnet Johan Olofsson Kruskopp (1776-1865). Healing The Light Body School Ett professionellt träningsprogram som ges av The Four Winds Society, Healing the Light Body School är en två år lång resa i ljushelande och energimedicin Programmet lär ut mästerlighet i helandekonsten, skapar ett rum för personligt helande och verkar för hög etik och integritet i våra helande praktiker. Redskapen som studenterna lär sig i Healing the Light Body School bringar balans till kroppen, till själen, och till jorden. Namnet på bloggen - visdomskällan - hänvisar till den oändliga källa av visdom som vi kan ösa ur, universums oändliga källa

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke