Omöjligt eller?

0

Det är ju lite provocerande att skriva att ingenting är omöjligt. Med det menar jag förstås att det inte finns nåt sådant program inbyggt i det självläkande systemet. Det vill säga, om jag får ett sår på vänster hand finns inte det inbyggt att just såret på vänster hand aldrig kommer att läkas. Alla vet att det är så och man vet att det självläkande systemet sätter in alla resurser för att ta hand om såret.  Ibland lyckas inte  det självläkande systemet eftersom det inte förmår rengöra såret själv och då vet alla att man måste hjälpa till. Kanske ta bort grus och stenar eller annat smuts. Det kan göra ordentligt ont men alla vet att det måste vara så. Först därefter kan kroppen skapa en skorpa på såret men det betyder inte att det är läkt. Om man iakttar detta så ser man att det tar säkert en månad eller två eller ibland tre innan all vävnad är uppbyggt under och skorpan faller av.  Inte ens då är det helt klart men i stort sett.

Vad har allt detta med helande att göra.

Att förstå processen är mycket viktigt. När vi har ”inre sår” i form av ett trauma, en negativ känsla eller något annat som blockerar vår yttre värld så att det självläkande systemets förmåga att ta hand om det har begränsats,  så finns det ”grus” och smuts kvar. Då måste det inre såret också rengöras precis som  ett yttre. Det är denna rengöring som kallas helande. När vi lyfter bort allt som blockerar så är det upp till det självläkande systemet att bestämma vad som ska ske. Detta kan vara ett stort jobb i vissa fall och inbegriper att titta på karma, förändring, hämnd, bitterhet, offer etc för att nämna några exempel. Och som jag skrev i början, där finns inget inbyggt att just detta eller detta inte ska läkas.  Precis som ett yttre sår gör ont så känns det förstås även om ett inre sår ska rengöras. Detta är helt naturligt.

För att förstå detta fick jag en dröm levererad. Jag simmade i en älv med en massa bråte. Det kändes jobbigt så jag klev upp från älven och ställde mig på sidan. Direkt när detta hade skett kom en tanke: ja här kan jag ju stå det är helt ok, men jag kommer ingenstans. Så då valde jag att hoppa i igen. Efter ett tag kom jag fram till en mycket trång gång. Det var nästan så att jag kände att detta klarar jag inte av. Men jag trängde mig i alla fall igenom och befann mig så i ett stort och ljust rum. Detta är helandeprocessen. Vi kan välja att inte helas, låta trauman och negativa känslor grassera i vårt inre men vi kommer då ingenstans och en del processer är ”trånga gångar” men som vi ändå måste igenom.

Jag använder mig huvudsakligen av tre metoder för sådant här arbete: Reiki, Ljusbad och energikorrigering. Men det betyder inte att det bara är dessa tre som fungerar utan alla hittar sin väg huvudsaken man är medveten om
1. hur viktigt det är med rengöringen
2. hur processen fungerar
3. resultatet är värt allt

Liliann

 

Dela.

Om skribenten

Mitt mycket stora intresse för helande kanske kan härledas till min morfars far Nils Albin Nilsson och hans företrädare som var ledslitare/naturläkare i Norra Norrlands inland på den gård där jag också växte upp. Dr Nilsson som han kallades lärde sig av sin morbror Brattli-Jonke, Jonas Liedgren 1836-1913,en mycket anlitad naturdoktor som t om besöktes av långväga sjuklingar även ur de högre klasserna, som det står om honom. Hans son Brattlid-Oll Olof Johansson verkade här 1803-64 och hans far som också grundade Brattliden förvärvade sina kunskaper om helande när han var soldat under namnet Johan Olofsson Kruskopp (1776-1865). Healing The Light Body School Ett professionellt träningsprogram som ges av The Four Winds Society, Healing the Light Body School är en två år lång resa i ljushelande och energimedicin Programmet lär ut mästerlighet i helandekonsten, skapar ett rum för personligt helande och verkar för hög etik och integritet i våra helande praktiker. Redskapen som studenterna lär sig i Healing the Light Body School bringar balans till kroppen, till själen, och till jorden. Namnet på bloggen - visdomskällan - hänvisar till den oändliga källa av visdom som vi kan ösa ur, universums oändliga källa

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke